Loviisan kappeli

Loviisan Kappeli tarjoilee viikonloppuisin skonssibrunssia, ja sesonkiaikaan kesäisin myös salaatti- ja keittolounaita. Kappeli on myös varattavissa yksityisiin juhlatilaisuuksiin. Itse piipahdan useimmiten Kappelissa teellä tai kahvilla. Kappeli kakkuvalikoima on runsas, ja suolaisten kahvilaherkkujen ystävällekin kahvilan valikoimasta löytyy hyviä vaihtoehtoja.

Kappeli on viettänyt uutta loistokkuuden aikaa mittavan vuonna 2008 alkaneen remontin jälkeen. Ennen remonttivaihetta Kappeli on kokenut monet juhlat ja muutokset sitten menneiden kylpyläkaupungin vuosien jälkeen. Restaurointityön alkaessa Kappeli oli melkoisen surkeassa kunnossa. Kappelin ostanut Airi Kallio näki kuitenkin kulttuurihistoriallisesti arvokkaan rakennuksen potentiaalin ja säilyttämisen tärkeyden. Suunnattoman urakan tulokset ovat meidän kaikkien nähtävillä Kappelinpuistossa, ja erityisen kauniina Kappeli istuu kesäiseen puistomaisemaan.

Kappelinpuistossa on muuten usein kesäisin taidetta esillä, niin tänäkin vuonna. Puiston vanhojen puiden varjossa on mukava istuskella kuumanakin kesäpäivänä. Ei ole vaikea kuvitella 1800-luvun loppupuolen kylpylävieraita tepastelemassa puistossa päiväkävelyllään, taikka Sibeliuksen sisarusten Lovisa-trion musisoivan Kappelin terassilla. Onneksi kivoja kulttuurielämyksiä on järjestetty myös meille 2000-luvun tepastelijoille. Juuri viikko sitten Kappelin terassilla nähtiin sovitus Bachin Kahvikantaatti barokkioopperasta - kahvin ja kakun kera nautittuna tottakai!

Loviisan kappeli, Kuningattarenkatu 19, Loviisa
2 comments

 1. Onpa ihana paikka, niin kaunista <3
  Mukavaa viikkoa sinulle <3

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ihanaa lämmintä elokuuta myös sinulle Outi!

   Delete