Villa Unelma

Villa Unelma oli nyt ensi kertaa mukana Loviisan Wanhat Talot -tapahtumassa. Itse olen vieraillut talossa jokusen kerran edellisten omistajien aikaan. Nyt oli mielenkiintoista päästä jälleen vierailulle vanhojen talojen viikonlopun merkeissä. 

Koti on hiljattain saanut uuden peltikaton ylleen, ja talon ulkoverhous oli maalattu sinisen, valkoisen ja syvän punaisin sävyin. Sisätilojakin oli jo hieman uudisteltu säihkyvin värisävyin. Pukeutumishuoneessa loisti vaaleanpunainen yhdessä keltaisen kanssa. Rohkea sisustustaja, jolla on vielä hyvä silmä sävyjen suhteen, luo ympärilleen hauskoja ja mieleenpainuvia yksityiskohtia. Näin vierailijana ainakin tuntui siltä, että kodin sävyt ja ilmapiiri luovat iloa ympärilleen.

Piharakennukseen oli luotu kesäkeitaat. Takapihalla voi nauttia kesäkeittiön antimista isommallakin porukalla, ja ulkorakennuksen ylisillä voi vaikka majoittaa kesävieraita. Hyttysverkon alla uinuessa voisi kuunnella maalaismaiseman ääniä, ja saada kenties jomman kumman talon kissoista unikaverikseen.

Villa Unelma edustaa mielestäni yhtä tapaa asuttaa tämän päivän maaseutua. Koti voi tarjota esimerkiksi puitteet etätyöskentelyyn, jonka vastapainoksi ikkunan takaa avaantuu maalaismaisema ihasteltavaksi. Minulle tälläinen järjestely edustaa vapautta valita, ja nimenomaan valintoja oman elämän ja hyvinvoinnin parhaaksi. Ehkäpä Villa Unelman asukkaat ovat kokeneet jotain samankaltaista.2 comments

  1. Villa Unelmassa kävin itse ensimmäistä kertaa ja tykästyin. En Kalmien aikana koskaan ehtinyt sinne. Ihanaa värikkyyttä ja leikkimielisyyttä! Tuo kesäkeidas navetan ylisillä. Toiseen unohdin ihan kurkata kun piti ehti viimeiseen kohteeseen. Hurmaava paikka ja erilainen vanha talo!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Villa Unelma on nimensä veroinen, ja ilahduttava uusi kohde wanhojen talojen tarjonnassa.

      Delete