Puutarhaunelmia Loviisassa

Syksy merkitsee minulle aina luopumista, loppumista ja valoisan vehreän sesongin hyvästelemistä. En ole siis varsinaisesti ottaen syksyn ylin ystävä. Tänään kun vietimme Loviisassa kesän kolmansia avoimia puutarhoja, en voinut olla jo huokaamatta hieman, ja suuntaamatta katsetta kohti syksyä. Onneksi puutarhoissa vielä riittää kesän satoa ja kukkaloistoa.

Loviisan avoimet puutarhat on tämän kesän osalta nyt nähdyt. Toistaiseksi vaikuttaa kuitenkin siltä, että Loviisan Wanhat Talot -tapahtuma päästäisiin pitämään elokuun viimeisenä viikonloppuna. Toivotaan, että tilanne pysyy sen verran hyvänä, että Loviisan lippulaivatapahtuma pystytään toteuttamaan. Johan wanhat talot -tapahtumaa on kaivattukin! 

Kiertelin tänään muutamissa puutarhakohteissa. Kuvasaldoa kertyi Pitkänpöydäntalon pihamaalta ja Villa Ilennasta. Piipahdin myös Kerttulan taidepuutarhassa Skinnarbyssä. Sekä Kerttula että Pitkänpöydäntalo ovat mukana myös wanhoissa taloissa.

2021 wanhat talot -tapahtumassa on mukana useita uusia kohteita, joten itse ainakin odotan innolla pääseväni kurkistamaan näiden kotien tunnelmaa. Remontti- ja sisustusinspiraatiota odotellessa käyskennellään nyt hetkonen puutarhojen puolella.

PS. Pitkänpöydäntalon pihamaalla asustelevat kanat taitavat olla niitä Viiru ja Pesonen -tarinoista tuttuja kuopsuttelijoita. Veikkaan, että ne juovat kellon viiden teet ainakin sunnuntaisin. Kanat ovat myös paikalla elokuun viimeisenä viikonloppuna ja saattavat innostua pulputtelemaan tapahtumassa vierailevien kanssa.4 comments

 1. Aivan ihania kuvia <3 Toivottavasti vanhat talot tapahtuma päästään toteuttamaan.
  Kaunista alkavaa viikkoa sinulle <3

  ReplyDelete
  Replies
  1. Vahvasti näyttää siltä, että Loviisan wanhat talot vuosimallia 2021 pystytään järjestämään. Organisoiva taho seuraa tarkkaan tilannetta ja ohjeistusta, ja tämä edelleen jalkautuu tapahtuman toteutukseen.

   Delete
 2. Aivan ihanat kuvat🥰
  Olipa tuttuja paikkoja Ahvenmaan kuvissa,olemme myös muutaman kerran käyneet ja ihastuin niin koko Ahvenanmaahan.
  Pioni on minunkin kesän ykkönen.
  Ja kirpparit aivan kesän ykkös juttu,ainakin nyt lomalla.
  Kesä on luopumista mutta rakastan syksyn hämärtyviä iltoja,saan laitella kynttilöitä.lyhtyjä ym...
  Mukavaa viikkoa sinulle🤗

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ahvenanmaalla vierailin itse ensimmäistä kertaa, joten jäi vielä sellainen fiilis, että lähivuosina haluan sinne uudestaan :)

   Kirpparit ja pionit ovat suosikkeja myös täällä kuinkas muuten :) Ja olet oikeassa - kynttilät ja lyhdet tuovat sitä tunnelmaa ja ovat tietysti yksi pimeän kauden ilahduttajista!

   Delete