Patiolla

Säät ne vaihtelee. Aamuisin on kelvannut lähteä koiralenkille aurinkoisissa tunnelmissa. Päivän mittaan taivaalle on kerääntynyt sadepilviä, ja välistä niistä on saatu kuuroja ihan meidän kohdallemmekin.

Onneksi pihahommia on päässyt hieman tekemään aina jossain välissä. Organiseeraamista noissa meidän pihamme puskissa ja istustuspenkeissä riittääkin. Toisaalta sitä on vähän kahden vaiheilla, että kannattaisiko jättää mahdolliset pihahommat talon uudelle asukkaalle. Ainakin sellaiset ovat hakusessa, kotimme kun on myynnissä.

Aitoa lomapäivää tulee kaiken keskellä vietettyä isolla takaterassillemme, joka sijaitsee talon länsipuolella. Terassi ottaa siis vastaan kaiken iltapäivän auringon, ja on viihtyisä oleskelutila aina ilta-auringon viimeisiin säteisiin asti.

Terassihan rakennettiin meille jo varsinaisena rakennuskesänä eli vuonna 2011. Terassi on ihan perus kestopuuta, jonka olen öljynnyt kelonharmaaksi. Terassilaudoitukselle teinkin tänä kesänä jo uusintakäsittelyn kelonharmaalla terassiöljyllä. Mukavaltahan tuo terassin kansi näyttää tuoreella hylkivällä öljyllä. Sadekuuron jälkeen vesipisarat suorastaan liukuvat äskettäin käsitellyllä pinnalla, eivätkä pääse imeytymään itse lautaan.

Terassin päädyssä meillä on vinorimotuksella toteutettu säleikkö. Sitä vasten olemme asettaneet vanhan rautasohvan, joka toimii terassin ykkös lököpaikkana hyttysverkkoineen. Mukavuutta voi sitten säädellä mielensä mukaan tyynyjen lukumäärällä ja viileämpänä päivänä torkkupeitoin. Pikku hiljaa on taas aika myös kesäiltojen tunnelmavalaistuksille. Kynttilälyhtyjä voikin alkaa nostamaan esille myös terassin puolelle. Läpi kesän meillä on tosin heilunut amppelikoukuissa IKEAn paperilyhtyjen näköisiä aurinkokennovalaisimia. Tällä hetkellä ne syttyvät puoli kymmenen jälkeen, ja näyttävät sangen kivalle kesäyössä.

Viimeistä lomapäivää viedään... taidan majoittua nyt seuraavaksi juurikin kuvissa näkyvään kesäpesään, ja aloittaa Miki Liukkosen tiiliskiven (o).No comments