Menovinkki Mikkelin suunnalla: Tertin kartano

Juuri käynnistyneiden asuntomessujen vanavedessä mielenkiinto kääntyy myös Mikkelin muuhun matkailu-, majoitus- ja ostostelutarjontaan. Ennakkoon olin kuullut jo suosituksia Tertin kartanosta kivana kohteena, ja hyvää etukäteistunnelmaa vielä vahvisti Tertin kartanon tuotteiden näkyminen asuntomessualueellakin.

Lähdimme siis ystävän kanssa piipahtamaan messupäivän päätteeksi myös tuolla Tertin kartanon alueella. Matkaan asuntomessuilta on Tertin kartanolle noin seitsemän kilometriä (Kuopion suuntaan).

Tertin kartano tarjoaa muun muassa majoitusta, kahvilapalveluja, herkkupuotia ja kartanoravintolan annoksia. Kartanon pihapiiri on tunnelmallinen ja monipuoliseen kasvistoon voi halutessaan tutustustua virtuaalisen opastuksen kera.

Meillä oli tähtäimessä ihan vain rento kahvihetki ennen kotimatkaa. Kahvilan puolelta löysimmekin mukavaa syötävää kahvikupin oheen, ja nautimme leppoisen tauon kartanon kasvimaan nurkalla. Tämän jälkeen otimme vielä pikku pyörähdyksen herkkupuodin puolella, kurkimme Tertin "salaista puutarhaa", ja sitten lähdimmekin tyytyväisinä köröttelemään kotia kohti.

Tertin kartanon majoituspalvelut jäivät vielä mieleen vastaisuuden varalle. Ainakin kuulostaa sangen kivalle ajatukselle majoittua ohrapellon vierustalla vanhaan aittaan remontoiduissa hotellihuoneissa (kartanoaamiaisesta nyt puhumattakaan).


No comments