Niittykukkien aikaan

Kesä ja kukkaset! Siinä missä tulee talviseen aikaan harrastettua leikkokukkien ripottelua ympäri kotia, on kesä tietysti niittykukkien idyllistä aikaa. Vaikka luonnonkukat kestävät maljakossa usein aika hetkisen vain, pääsee koko kesän nauttimaan eri aikaisista kukkijoista, ja luonnon omasta vaihtuvasta väripaletista.

Tuossa lähiniityllä ja hiekkatien varralle riittää vielä hyvin punaisia apiloita, ja niiden kaveriksi jotain valkoista ja keltaista pienikukkaista lajiketta. Maljakkona toimii tällä kertaa House Doctorin "Stripe", jonka mustavalkoinen yksinkertaisuus tuo tiettyä ryhdikkyyttä niittykukka-asetelmaan.

Säät tuntuu nyt vaihtelevan tiuhaan tahtiin. Eilen otin erän ja ottelupallon meidän kasvimaamme kanssa, ja nyt sään mahdollisesti salliessa, menen jatkamaan harjoituksia. Tarkoitus on lähteä lähes nollatilanteesta uudelleen liikkeelle, mutta tällä kertaa suodatinkankain ja tiiliskivin varusteltuna. Aiemmat kuorikatteet olivat jo päässeet maatumaan, ja kasvimaa oli enää lähinnä nokkosten ja muiden pisteliäiden rikkaruohojen mellastusmaa. Kasvimaa takaisin hyötykasveille!


No comments