Asuntomessut 2018 - suosikit

Se aika vuodesta! Kyllä vaan, eli Asuntomessut vuosimallia 2018 käynnistyivät juuri tänään Porin Karjarannassa. Alue sijaitsee Kokemäenjoen varrella, eli osalla kohteista on aika mainio jokinäköala. Muuten uudet korttelit ovat syntyneet teollisuusalueen kupeeseen ja entiselle jättömaalle. Asuntomessualueen vieressä on mielenkiintoisia vanhoja tehdaskiinteistöjä, jotka lienevät melko pitkälti myös käytössä edelleen. Ainakin päälle päin nuo tehdaskiinteistöt näyttivät kiinnostaville muutoskohteille, jos vain mahdollista.

Asuntomessujen kiinnostavin kohde, ja Treanin oma suosikki tälle vuodelle, oli juurikin tälläinen entinen tyhjillään ollut kiinteistö nimeltään Bunkkeri (16). Kyseinen rakennus on toiminut aikoinaan Shellin konttorina ja varikkona. Taitava entisöijä, ja talon omistaja Juha Heino, on laittanut pari viimeistä vuotta kiinni talon korjaukseen. Projektille on saanut selkeästi antautua työtunteja laskematta, mutta lopputuloa on vaivan arvoinen. Bunkkeri on kerrassaan komea persoonallinen ilmestys, ja asuntomessualueen helmi.

Ulkokuoreltaan museoviraston suojeluksessa oleva rakennus vaihtoi omistajaa 5000 euron summalla, ja kaupan ehtona oli saada rakennus valmiiksi näille juuri alkaneille Asuntomessuille. Näyttävässä kodissa on kahden varsinaisen asuinkerroksen lisäksi kellari ja reilunkokoinen autotalliosio, jonka päälle on nyttemmin rakenettu myös iso terassialue.

Bunkkerin tyyli ja materiaalivalinnat ovat kovasti omaan mieleeni. Kylläpä tuo on kerta kaikkiaan kaunis rakennus, jossa katse kiinnittyy vanhanmallisiin sähkökalusteisiin, pattereihin, seinänpintojen silkinhimmeisiin maalipintoihin, huonekorkeuteen, ikkunoiden malliin ja oviin.

Kohde on sisustettu Asuntomessuja varten Hakolan huonekaluin ja muuta suomalaista designia kunnioittaen. Seinillä on lainataidetta luomassa tunnelmaa ja antamassa lähtöajatuksen sisustuksen värimaailmalle. Bunkkerin tallista muuten löytyy BMW -esittelypiste, joten kohteessa on nähtävää moneen makuun.

Villa Karhu (19) edustaa puolestaan nykypäivän uudisrakentamista. Kohteen juju löytyy astumalla taloon sisään. Sisustuksen on koonnut valokuvaaja Frida Steiner yhteistyössä Kontti -pisteiden kanssa. Sisustus on siis viherkasveja lukuunottamatta kierrätettyjä tavaroita sekä tekstiilejä Kontti-asemilta.

Frida on luonut kierrätysisustuksesta värikkään, kivan ja kuitenkin modernin oloisen kodin. Taloon astuessa tuntee heti kodikkaan tunnelman, ja eri huoneiden värimaailmat nivoutuvat jännällä tavalla yhtenäiseksi kokonaisuuksi, vaikka sävyjä on reilusti tarjolla.

Olohuoneen puolelta löytyy hehkuvan punainen sohva, ja sille kaveriksi löytynyt matto ja ryijy. Lattialle aseteltu ryijy hiveli muuten omaa silmääni. Mahtaisikohan sellaisen vielä Kontti-myymälästä joskus löytää?

Treanin suosikkilistalle on noussut Fiskarhedenvillan kohde jokaiselta asuntomessuvuodelta, jolloin talotehdas on messuilla ollut mukana. Fiskarhedenvilla ottaa messut oikealla tavalla tosissaan. Kohde on messujen alkaessa valmis, yhteistyö sisustussuunnittelijan kanssa toimii, talomallit ovat ainakin tähän mennessä olleet aina erilaisia, ja näin ollen messuvieras pääsee tarkastelemaan yrityksen osaamista monipuolisesti.

Tämän vuotinen Fiskarhedenvilla talo on moderni kaksikerroksinen Pohjanvalo (4), joka sijaitsee aivan joen rannassa. Kohde on kuulemma myyty muutama viikko sitten, ja tulevilla asukkailla on mahdollisuus saada oma vene kotirantaan.

Fiskarhedenvillan on sisustanut Annarina Yöntila varmalla otteella. Värimaailma on tällä kertaa tummahko. Olohuoneen nahkasohva on kamelinruskea, seinissä on tummanharmaata maalia ja todella reilunkokoinen keittiönpöytä tuolineen toistaa mustaa värimaailmaa.

Sisustuksen avainkohtia ovat värisävyjen istuvuus keskenään, hyvät mittasuhteet pohjapiirroksen ja valittujen huonekalujen välillä sekä kodikkuuden luominen pehmeillä yksityiskohdilla kuten lampaantaljoin.

Yläkerran makuuhuoneisiin oli valittu eri sävyisiä kokonaisuuksia, joissa pääroolissa olivat pellavaiset petivaatteet ja tyynyt. Yksityiskohtana mainittakoon, että myös makuuhuoneiden katot oli maalattu seinien sävyisiksi. Huoneista muodostui näin rentouttavan oloiset kuutiot.

Messut ovat nyt käynnissä 5.8.2018 asti. Tervemenoa Porin Karjarantaan! Mahtavatko minun suosikkini toimia myös sinun rakennus- ja sisustusmakuusi?

Kuvat 1-9 Bunkkeri, 10-14 Villa Karhu, 15-19 Pohjanvalo
14 comments

 1. Villa Karhu ja Bunkkeri ovat minun suosikkini. En pääse messuille, mutta nämä kaksi olen blogien perusteella valinnut suosikeikseni <3

  ReplyDelete
  Replies
  1. Nämä kaksi kohdetta ovat varmasti olleet mediaväen suosiossa torstaina. Omat suosikkini myös :)

   Delete
 2. Ihania kuvia ja tunnelmapaloja esittelet messuilta. Tykkään tillen rouheudesta. -Katta /Arki(paska)ruokaa

  ReplyDelete
  Replies
  1. Itse fanitan ensisijaisesti puutalorakentamista, mutta rouheat vanhat tehdasmaiset kiinteistöt ja vanha tiili on kyllä herkkua :)

   Delete
 3. Itse en pääse asuntomessuille ja harmittaa kyllä! olen kuullut tuosta Bunkkerista ja olisi ollut hieno nähdä kohde livevä! Kiitos näistä kuvista ja kuvauksista, pääsen hieman tunnelmaan :)

  https://lifewithhannamari.blogspot.com/2018/07/unikoulu-muuttaa-muotoaan.html

  ReplyDelete
  Replies
  1. Bunkkeri esiintyy varmasti nyt kuluvan kuukauden aikana useassa mediassa :)

   Delete
 4. Meillä näyttää olevan aika samanlainen maku😊 Villa Karhu ja Bunkkeri sekö totta kai Fiskarhedenvilla. Kiitos kivasta lounasseurasta ja maailma parani taas huomattavasti 😄

  ReplyDelete
  Replies
  1. Samat suosikit tosiaan :) Kiitos samoin - hyvää lounasseuraa, ja maailma parani monta yksikköä :) Ja maailma saa myös varautua naisenergiaan tulevissa(kin) keisseissä ;)

   Delete
 5. Ois ollut ihana päästä itsekin käymään! Mukava kuitenkin että kuvista näkee. :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Asuntomessut ovat kyllä kiva kesäkohde! Onneksi tunnelmiin pääsee hieman kurkkailemaan myös blogeista ja muista medioista.

   Delete
 6. Ihan loistavat suosikit... minulla ihan samat :) Eilen oli itsekin pakko juosta Bunkkeriin ottamaan muutamat fotot ja ikuistaa tuo talokaunokainen. Fiskarhedenvillania ja Villa Karhua kun on jo kuvattu moneen kertaan erinäisistä syistä johtuen :)
  Aurinkoa sinulle, ihanainen :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Toivottavasti blogiisi päivittyy noita Bunkkeri-kuvia kanssa jossain vaiheessa! Ja onneksi Asuntomessuilta löytyy aina näitä omaan makuun osuvia kohteita, ja joista riittää inspiraatiota myös kotiin tuomisiksi :)

   Delete
 7. En ole koskaan käynyt asuntomessuilla, mutta mieli tekisi kovasti. Hienoja kuvia olet napannut :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kannattaa jossain vaiheessa ottaa Asuntomessut kesäretkikohteeksi!

   Delete