Asuntomessut 2018 - sisustusideat

Käydään vielä uudestaan Asuntomessuilla satunnaisten otosten kierroksen verran. Messukuvista voi vetää johtopäätöksen, että sisustajat ovat kiinnostuneita väreistä, jotka mielellään ovat hieman murrettuja. Seinäpinnoissa näkyy vihreän eri sävyjä, jotka ovat pikemminkin hieman harmaaseen taittavia kuin kirkkaita tai metsänvihreän tummia.

Lattiapinnoissa on myös jätetty taakse täysin valkoiset laminaatit ja parketit, ja siirrytty tammen eri sävyihin. Näissä painopiste tuntuu olevan nyt selkeissä vaaleahkoissa puunsävyissä. Märkätiloissa näkyy paljon myös tummia toteuksia niin lattioiden kuin seinienkin osalta.

Rouheat elementit kuten betonimaisuus ja persoonalliset käsinveistetyt puuesineet tuovat sisustukseen kaivattua särmää. Tälläisiä sisustuselementtejä kohteissa näkyikin kivasti. Kierrätys on myös kunniassa. K-raudan kohteen (Casa Terde (30)) hulppalle kattoterassille oli ideoitu betonilaatoista tarjoilualusia (huopakangas laatan alapinnalla suojaamassa pöytää naarmuilta), ja vanhoista lasipurkeista oli tehty amppeliruukkuja. Kohteen terassin vihersisustuksesta vastaa Kukkala-blogin Sanna. Näyttävät istutukset olivat syntyneet erilaisista viherkasveista, jotka oli istutettu eri kokoisiin ja sävyisiin ruukkuihin, ja koottu kivoiksi ryhmiksi. Hyvä idea ryöstettäväksi myös oman kotiin!

Villa Karhun (19) lisäksi SPR:n Kontti-kaupassa oli vieraillut myös WinNovan Tähti (7), jonka olohuoneeseen oli löytynyt katseenkiinnittäjäksi uudelleen verhoiltu design-sohva. Kohteen rakentaminen on toteutettu oppilastyönä, mutta sisustuksen on suunnitellut Riia Rauhala. Sisustus on toteutettu yhteistyössä Porin kävelykadun kivijalkakauppiaiden kanssa. Peukutuksia tälle toteutukselle!

Keittiöiden kiintokalusteissa oli edelleen aika paljon mustaa kaapistoa nähtävillä. Muuten sisustuksiin oli hiipineet murretut keltaiset, vihreät ja ruskeatkin sävyt. Harmaa eri sävyissä tosin pitää edelleen pintansa, ja harmaata näkyikin niin seinäpinnoissa kuin tekstiileissäkin.

Muutamassa kohteessa sisustusksen ja kodin pintamateriaalit olivat hieman kirkkaampia sävyjä kuten perus keltaista yhdessä mustan kanssa tai punaisen sävyjä. Näissä kohteissa oli jo yleensä asukkaat valmiina, eli kyseessä oli todellinen tuleva talon omistaja eikä kuvitteellinen perhe. Tälläiset kohteet ovat tietysti kiinnostavia, koska sisustus on silloin täysin tietyn perheen oman maun mukainen.
14 comments

 1. Asuntomessuilla olisi mukava joskus päästä käymään, itse en aikuisiällä ole tainnut tulla käyneeksi lainkaan..

  ReplyDelete
  Replies
  1. Mulle messuista on alkanut muodostumaan jo ihan perinne. Tulee samalla myös Suomi tutuksi hieman laajemmin, kun samalla tulee tsekattua messujen hoodit ja majoitustarjonta :)

   Delete
 2. Tuo punainen tapetti kyllä jää mieleen! Muutenkaan ei meinaa kyllästyä näihin Asuntomessu-kuviin, mahtavaa kun niitä saa nyt ihastella ainakin kuukauden verran ja monesta eri vinkkelistä. Kiitos mielenkiintoisesta postauksesta!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kuvakavalkadeja on kyllä kiva bongailla mediasta, ja nähdä messukohteita monesta eri näkövinkkelistä :)

   Delete
 3. Ihania yksityiskohtia. Kovasti tykkään tästä suunnasta, johon sisustuksia nyt viedään. Pehmeys, rouheus ja värit, niitä kaipasin kovasti pitkään kestäneen valkoisen kauden jälkeen!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tarjonta tosiaan tuntuu heti paljon laajemmalta, kun eri värisävyt päästetään jälleen valloilleen :)

   Delete
 4. Kauniita kuvia ja sisustuselementtejä. Harmi ettei itsellä ole yhtään silmää sisustukseen :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Pääasia, että oma koti on sellainen jossa itse viihtyy :)

   Delete
 5. Asuntomessut ovat niin inspiroiva tapahtuma ja ihan loistava tapa esitellä rakennuksen ja sisustuksen uutuuksia - viime messuista on jo aikaa niin olipas kivaa päästä mukaan sinun kuviesi kautta!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Minua kiinnotaa Asuntomessuilla myös rakennustekniset yksityiskohdat, mutta pelkät tyhjät talot olisivat aika tylsät messut, joten onneksi on myös sisustettu!

   Delete
 6. Asuntomessuilla on minustakin mukava käydä. Tulee Suomi tutuksi ja pääsee haistelemaan uusia sisustustuuli. Itse kiinnitin huomiota sekä murretun leijonankeltainsen ja vaaleanpunaisen esiintuloon.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tulee tosiaan vierailtua paikkakunnilla, joissa ei muuten ehkä vierailisi. Suomi on loppupeleissä täynnä kiinnostavia paikkoja ja kesätapahtumia.

   Tuo murrettu keltainen on tosiaan nousussa. Vaaleanpunaista bongailin minä ehkä hieman vähemmän, mutta vilahteli sitäkin tosiaan :)

   Delete
 7. Tykkäsin kans kovasti aiemman kommentoijan tapaan punaisesta seinästä ja rouheudesta. Aivan mahtavan näköisiä kuvia. -Katta /Arki(paska)ruokaa

  ReplyDelete
  Replies
  1. Messuilla useassa kohteessa oli itse asiassa aika voimakas kuvioisia tapetteja. Usein niissä oli pohjavärinä kuitenkin sinisen ja vihreän sävyt. Näissä omissa kuvissani näkyvä hehkuvan punainen kukkatapetti oli todellinen katseenkiinnittäjä :)

   Delete