Strömforsin ruukki & Strömfors Outdoor Factory

Terveisiä Ruotsinpyhtäältä! Strömforsin ruukin alue on idyllinen kylä, joka tarjoilee taidenäyttelyiden, museoiden, kesäteatterin, sepän pajan ja käsityöläisten puotien lisäksi myös vapaa-ajan aktiviteettejä liikunnallisissa merkeissä.

Strömfors Outdoor Factory on syntynyt tyhjillään olleisiin teollisuustiloihin. Nyt hallin täyttävät kanootit, SUP-laudat, erilaiset polkupyörät ja muut vuokrattavat varusteet. Vanhan metallipajan varustukseen kuuluu myös pieni treenisali, kiipeilyseinä ja joogasali. Nuo Outdoor Factoryn tilat ovat muuten tosi kauniit mielestäni (kuvat 7 - 12).

Ruukin ympäristö tarjoaa mahtavat puitteet tehdä pyörä- tai melontaretkiä. Varusteita on mahdollista vuokrata omatoimisesti tai ilmoittautua mukaan Outdoor Factoryn järjestämille tunneille. Itse ajattelin ilmoittautua mukaan SUPpailemaan ja melomaan nyt kesälomani aikana.

Strömforsin ruukkki on näkemisen ja kokemisen arvoinen myös ihan päiväretkikohteena. Kylällä on näin kesähelteitä ajatellen oma uimaranta, ja alueelta löytyy kesäaikaan myös useampi ravintola, jossa vilvoitella ja pitää taukoa. Ruukin rakennuksissa on pienyrittäjillä tarjolla erilaisia puoteja ja muuta toimintaa. Osa rakennuksista on ympärivuotisessa asutuskäytössä, ja ruukin alue tuntuukin elpyvän mukavasti muutaman vuoden takaisesta tehtaan alasajosta. Mukava huomata, että Ruotsinpyhtää vetää uutta väkeä ihan vakiasukkaiksikin. Monihan tekee täältä loviisanseudulta etätöitä, ja käy tarpeen vaatiessa sitten isolla kirkolla.

PS. Strömforsissa on myös tätä nykyään Pin Up Garage. Tähän en ole itse tutustunut, mutta nappaa tästä linkkivinkki, jos vintage-estetiikka tai pin up -fiilistely kiinnostavat.

13 comments

 1. Upean näköinen paikka. Ihania yksityiskohtia tuossa vaaleansinisessä talon verhoilussa on!
  Mukavaa viikkoa sinulle!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Bed & Bistro on kaunis rakennus tosiaan. Onneksi näitä ruukin rakennuksia on ylläpidetty ja remontoitu aina jossain vaiheessa.

   Delete
 2. Ihania aktiviteettja, itsekin haluaisin kokeilla Suppailua ja melontaa. Kauniita kuvia olet ottanut.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tänään tuli melottua ruukissa, ja suppia lähden kokeilemaan seuraavaksi :) Näin kuumana kesänä varsinkin ulkoilma-aktiviteetit vesillä ovat nasta juttu.

   Delete
 3. Ihanan idyllisen näköinen paikka. Toivottavasti pääsen joskus katsomaan paikan päälle.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Suosittelen Strömforsin ruukkia päiväkäyntikohteena tai ihan yön yli vierailullekin. Majoitusvaihtoehtoja löytyy!

   Delete
 4. Ihania kuvia, tosi kaunis paikka! 😍 Tälläsistä vinkeistä saa aina kivaa materiaalia omien lomien suunnitteluun :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Itsekin tykkään bongailla menovinkkejä blogeista ja muualta somesta. Juuri taannoinen Noormarkun (Porin Asuntomessujen yhteydessä) ruukin vierailu oli blogistaniasta hoksattu majoitusvinkki.

   Delete
 5. Todella ihana ja idyllinen paikka. Upeat kuvat!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Strömforsin ruukin alue on ihana. Ruukkivierailuja kun on tullut tehtyä aiemminkin, niin täytyy onnekseen todeta, että hieno juttu, että ruukkeja on remontoitu ja ylläpidetty.

   Delete
 6. Strömforsin ruukki vei minun sydämeni jo vuosia sitten. Palaan sinne ainakin kerran vuodessa fiilistelemään. Tänä vuonna taitaa tulla käyntejä vieläkin enemmän :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ruukin alue vetää kyllä puoleensa. Täytyy pitää varansa, että ei yhtäkkiä asukin siellä :)

   Delete
 7. Mielenkiintoista, että vanhaan teollisuustilaan on tehty eri harrastuspaikkoja. Täytyykin joskus käydä tuolla päiväretkellä. Sepän paja myös kiinnostaa poikaani. https://rautalaaki.fi/

  ReplyDelete