Almintalo - Loviisa: Ralf Forsströmin kulttuurikotinäyttely

Vierailin tässä viikolla Loviisan Almintalossa mielenkiintoisessa näyttelyssä. Kyseessä on pitkän linjan skenografin Ralf Forsströmin kulttuurikotinäyttely, jossa on esillä sekä hänen lavastustaidettaan vuosien varrelta että otoksia hänen taidekokoelmastaan.

Esineistö on todella laaja, ja sitä on tuotu paikalle Forsströmin kolmesta kodista. Olen silloin tällöin vierailut Almintalon näyttelyissä, ja täytyy kyllä sanoa, että tällä kertaa näyttelykokonaisuus on huikea. Suosittelen poikkeamaan, tai tulemaan varta vasten kesäretkelle Loviisaan. Näyttelyyn on muuten vapaa pääsy.

Alakerran näyttelykokonaisuudessa on runsaasti esineitä ympäri Aasiaa. Omia suosikkejani näistä olivat erilaiset naamiot, jykevät pylvässängyt, Buddha-patsaat ja luodun kokonaisuuden tunnelma. Kiinnitin huomioni myös kivaan valokuvateokseen (9), joka nojasi rennosti alakerran seinää vasten.

Yläkerrasta löytyi sitten puvustusta, ja useampi erittäin kiehtova lavastuksen pienoismalli (10, 11). Pienoismalleja tulikin tarkasteltua ja ihmeteltyä pidemmän aikaa.

Näyttely(sarjan) tiimoilta Loviisassa saatiin jonkinmoista kultturellia vellontaa liikkeelle. Pikkukaupunkielämässä on puolensa. Kaupungin kulttuuriväki sai ryöpytystä taiteilijalta itseltään, ja hetkosen tuota mylläkkää taidettiin pompotella edestakaisin. Tiedä sitten mitä torilautakunta pikku myrskystä loppujen lopuksi summasi. Omasta näkökulmastani näyttely on inspiroiva, ja mainio lisä Loviisan kulttuuritarjontaan. Kiitos!

PS. Syksyn mittaan Almintaloon tuodaan esille taidetta myös muutamasta muusta loviisalaisesta kulttuurikodista.

 


8 comments

 1. En ole koskaan käynyt Loviisassa. Varmasti hieno kesäkaupunki. Kävin kesäkuussa ensimmäistä kertaa Porvoossa. Vanha Porvoo on ihanan idyllinen! <3 Itse käyn vähemmän näyttelyissä, se ei oikein ole mun juttu. Jotkut museot ovat toisinaan kiinnostavia kuten mm. Tampereen Vapriikki. :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Porvookin on kiva :) mutta kandee ajella joskus Loviisaankin asti ;) Itse olen asunut pitkään kummassakin kohteessa, joten rakkaita kummatkin.

   Delete
 2. Kiitos kauniista kuvista. Loviisa on minulle aivan outo kaupunki. Olisin mielelläni nähnyt kuvia pienoismalleista. 😊 -Katta /Arki(paska)ruokaa

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hei Katta, nuo kaksi viimeistä kuvaa sarjassa ovat pienoismalleja. Sangen aidon näköisiä, eikö? :) Kokoluokka esimerkiksi kuvassa näkyvässä kultaisessa sohvassa on nukkekoti (barbikoti) luokkaa.

   Delete
 3. Upealta näyttää nämä taideteokset. Naamioissa on itämaista fibaa!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Naamiot olivat ihan spesiaali hienoja. Siellä oli myös yksi tiikerinaamio, jollaisen haluaisin itsellenikin :)

   Delete
 4. Mielenkiintoisia esineitä, varmasti hieno paikka. Loviisassa ei ole tullut koskaan käytyä, ehkä pitäisi. :)

  ReplyDelete
 5. Itse ei ole tullut kyllä käytyä Loviisassa, vaikka se onkin yksi kaupunki, missä haluaisin käydä. Etenkin kesällä olisi ihana päästä Loviisaan! Mahtavia kuvia ja naamiot ovat erityisesti mielenkiintoisia :)

  http://lifewithhannamari.blogspot.com/

  ReplyDelete