Asuntomessujen parhaat palat

Asuntomessut 2017 tiivistettynä: hirsitaloja, mäntymetsää, järven selkää, julkisivuissa mustaa, harmaata ja valkoista, järkineliöitä, laadukkaita tekstiilejä varsinkin petauksissa, hulppeita näköaloja, kauniita pihoja kivetyksineen, tummia pesutiloja, vaaleita saunoja ja ripaus persoonallisuutta ainakin osassa kohteissa.

Mieleeni kohteista jäi parhaiten Fiskarhedenvillan Ajaton (15), Casa Wellikulho (18) ja mainostamistani järkineliöistä kompakti Kastelli City 98 (kohde 30). Näiden lisäksi Kannustalo vetää aina tasaisen varmaa ja laadukasta linjaa (6), Wave (5) oli tietysti yksilöllinen ja huomiota herättävä ja pisteet lähtevät myös Kontion kohteelle Toive (11). Tässä viimeksi mainitussa erityistä huomiota kiinnitin keittiön kauniisti lasitettuun valkoiseen kaakeliin. Samaisessa kohteessa myös yläkerran makuuhuonen tunnelma oli seesteinen ja rentouttava.

Tällä kertaa messujen sisustuksissa ei ollut yhtä tiettyä teemaa tai linjaa, joka olisi dominoinut selkeästi. Muutamien vuosien takaa muistuu hyvin mieleen esimerkiksi runsas kuparinsävyn käyttö sisustuksessa. Tällä hetkellä pikemminkin luonnonsävyt ja tietty rouheus sekä luonnonmateriaalit ovat se juttu.

Fiskarhedenvillan asuntomessupanostuksia on ollut kiva seurata nyt kolmena perättäisenä vuotena. He osaavat ottaa hyödyn irti messuista, ja tuovat näytille aina jotain uutta niin itse rakentamisen ja talon muodossa, kuin onnistuneessa sisustuksessakin. Ensi vuoden asuntomessuilla Fiskarhedenvilla aikoo tuoda jälleen ihan erilaisen kohteen kuin tänä tai aiempina vuosina. Kuulostaa mielenkiintoiselta!

Casa Wellikulho oli minulle mieluinen yllätys. Itse olen enemmänkin puutalo -naisia, mutta kyllä tuo passiivikivitalokin tarjoaa kotoisat puitteet asumiseen ja elämiseen. Tässä kyseisessä kohteessa oli selkeästi rakentajaperheen oma tyyli, ja uusi koti täyttää varmastikin heidän perheen arjen vaatimukset. Eikä ihan pieni bonus ole pihalta löytyvä uima-allas, jossa pystyy ihan kunnolla polskimaan. Talon ruokailutilasta ja olohuoneista on mahtava näköala Saimaalle.

Kastelli City -kohde on kahden hengen perheen tuleva koti, joka on rakennettu kustannustehokkaasti ja aidosti perheen omia tarpeita ja toiveita kunnioittaen. Tarvittaessa koti voi majoittaa pariskunnan lapsia tai muita vieraita. Tässä kohteessa, kuten useassa muussakin, kodin neliöiden pääpaino on yhtenäisessä tilassa, joka koostuu keittiöstä, ruokailutilasta ja oleskelutilasta. Kodin sydämen ympärille on kerätty sitten muut tilat kuten makuuhuone, kodinhoito ja pesutilat saunoineen.

Arkkitehtuuriltaan persoonallisin, ja rakennusteknisesti haastavin kohde on varmasti Wave. Tiirailin Raksa-Annen arvioivalla silmällä Waven kattorakenteen kurvia, ja pähkäilin vesikatteen, sadevesiohjauksen sekä kattomateriaalin asennuksen haasteita nyt ja tulevaisuudessa. Työn jälki näytti mainiolle, joten toivotan pitkää ikää ja kestävyyttä myös toteutukselle.

Kannustalon tyylikkyyteen voi aina luottaa. Harmaja Saimaa sijaitsee kallion laella, ja Saimaata pääsee ihailemaan hieman yläilmoista. Kohteella oli oma ranta alempana, ja sinne vei mustaan sävyyn toteuttu katettu polku.

Harmajan sisustuksessa oli persoonallista otetta, ja sävyjä, jotka tulevat rantautumaan laajemminkin sisustustarjontaan tulevissa syys-talvimallistoissa. Syvän punainen keittiön seinä, mustat tehosteet sekä hillitty pystypanelointi olohuoneessa sekä makuuhuoneen takaseinässä tuovat kotiin omaa mukavaa tunnelmaansa.

Seuraava kuvavirta edustaa asuntomessujen parhaita kulmia omasta näkövinkkelistäni. Kuvissa on mukana myös kohteita, joita en erikseen nostanut tekstissäni esiin. Nähtävää ja mukavia ideoita löytyy siis kaikista kohteista.

Kuva 1 Honka Ink (kohde 10), Kuva 2 Talo Vahvaselkä (kohde 23), Kuva 3 Kontion Toive, Kuva 4 Kastelli City 98, Kuva 5 - 6 Kannustalon Harmaja Saimaa, Kuva 7 - 11 Casa Wellikulho, Kuva 12 MinunVALO (kohde 24), Kuva 13 - 16 Fiskarhedenvilla Ajaton


No comments